Publicerad 2018-05-30

GDPR  information till Sveriges Grisföretagares Medlemmar

Den 25 Maj 2018 började den nya GDPR lagen som ersätter PUL gälla. Vi har arbetat med att få all dokumentation på plats före detta datum och denna information är en del i det arbetet. Du har som medlem hos oss rätt att veta vilka uppgifter vi har om dig, hur vi sparar dem och till vilket syfte vi sparar dem.
Syftet med att spara nedanstående uppgifter är att kunna fullfölja vårt åtagande som förening gentemot dig som medlem eller till medlemsföretag. Exempel på detta är gruppindelningar, fakturor och information. Vi använder även dina personuppgifter för att skicka ut kallelser, information och utskick som är relevant för dig som medlem eller medlemsföretag. 
Vi samlar denna information digitalt i ett medlemsregistersystem som heter Visma Förening.  Det kan även innebära att pappersutskrifter av gruppindelningar sker av våran administration på Fyrklövern i Västerås.

Vi har även tidningen Sveriges Grisföretagare som Agriprim sköter åt oss. Samt Fortnox där fakturering och ekonomi hanteras med dessa leverantörer har vi uppdaterade avtal där de lever upp till den nya lagstiftningen.

Följande information samlar vi in:
- Namn
- Personnummer/Organisationsnummer
- Adress
- E-postadress
- Telefonnummer

Det är viktigt för oss att vi har korrekta kontaktuppgifter till våra medlemmar så vi kan säkerställa säkerheten kring era uppgifter.

Därför vill vi att ni kontaktar oss på medlem@sverigesgrisforetagare.se vid ändringar eller nya kontaktuppgifter så vi kan nå er med viktig information.

Ni kommer inom kort kunna hitta våran dataskyddspolicy på sverigesgrisforetagare.se, innan den finns där så är ni välkomna att maila till medlem@sverigesgrisforetagare.se så får ni informationen ni söker via mail.

Om du säger upp ditt  medlemskap  hos oss så har du rätt att få informationen borttagen. Om du så önskar så behöver du säga till och vi kommer då att radera de uppgifter som finns om dig så länge som vi inte måste spara dem enligt någon annan överstyrande lag.

Med vänliga sommarhälsningar

Styrelsen för Sveriges Grisföretagare EK för